top of page

Hotpot

 

Hotpot är en tillagningsmetod med över 1800 års historia. In på bordet kommer mängder med tunt skuret kött, fisk och skaldjur. Grönsaker, svampar och nudlar följer efter. Mitt på bordet placeras en brännare och en gryta med två sorters buljong: en mild och en het. 

Det finns lika många sätt att tillaga maten som det finns regioner i Kina: en del har i allt i buljongen på en gång och väntar på att det ska börja koka igen, andra lägger i en råvara åt gången och äter mer långsamt. 

Vilket sätt föredrar du?

Hot Pot är en specialitet här på Formosa, en riktig matupplevelse som du inte får missa.


Hot Pot      Minst 2 personer – 198 kronor per person
Klassisk hot pot med 12 olika assietter och 3 såser.


 
Hot Pot med extra skaldjur    Minst 2 personer – 258 kronor per person
12 assietter + assietter med pilgrimsmusslor och jätteräkor.



 
 
 
 
Kocken väljer ut de olika assietterna utifrån vad som är speciellt bra för dagen. Har du några särskilda önskemål får du gärna prata med personalen.

bottom of page